Trends babykamer inrichting in 2020

Trends babykamer inrichting in 2020

Als je dit jaar een babykamer moet inrichten dan is het natuurlijk leuk om te weten wat op het moment hip is op het gebied van kleuren, kleurencombinaties en accessoires. Zo kan je inspiratie halen uit de huidige trends voor de babykamer inrichting. 

Waarschijnlijk heb je al een idee van wat je leuk vindt of het beste bij je interieur of smaak past en ben je vooral op zoek naar wat extra inspiratie. Maar ook als je nog geen enkel idee hebt van wat je met de babykamer gaat doen, dan zijn de volgende tips en trends een geweldig uitgangspunt. Vooral omdat de trends voor de babykamer inrichting van dit jaar te leuk zijn om niet toe te passen. 

Trend 1: Rustige kleuren en warme aardetinten

Crèmes, grijs, wit… Als basis zien we dit jaar vooral veel rustige kleuren gecombineerd met warme en exotische tinten zoals okergeel, bordeaux en groen. Flexa heeft Tranquil Dawn als babykamer kleur van het jaar gekozen. Deze kleur ligt tussen de groen, grijs en blauw en past precies bij het kleurenpalet wat dit jaar happening is. 

Trend 2:  Jungle thema

Het jungle thema is dit jaar helemaal hot! Dit zien we terug in vrolijke dieren op de muur en de natuurlijke accessoires. Je ziet steeds vaker materialen zoals rotan, jute, hout en riet terugkomen in de babykamer. Er worden zelfs planten in de babykamer gezet om de natuurlijke sfeer helemaal af te maken. Een unisex babykamer is met dit thema makkelijk te verwezenlijken. Net zo makkelijk voeg je wat meisjesachtige of stoere invloeden toe aan het kleurenpalet zoals oud- of licht roze en donkergrijs. 

Trend 3: Natuur

De planten passen tevens perfect in het thema ‘tuin’ wat dit jaar ook heel populair is. Dit thema kenmerkt zich door het gebruik van verschillende groentinten, gecombineerd met vrolijke kleuren. Planten, de botanische print, een tropisch regenwoud. De mogelijkheden met dit thema zijn eindeloos. Ook hier kan je gemakkelijk kiezen voor een unisex, stoere jongenskamer of wat meisjesachtige elementen toevoegen. Wat dacht je van vlinders, kleurige bloemen, vogels en andere dieren? 

Trend 4: Duurzaam

Milieuvriendelijkheid is anno 2020 een van de dingen waar (jonge) ouders mee bezig zijn. Daarnaast is het leuk om er een sport van te maken om zoveel mogelijk, gebruikte spullen bij elkaar te zoeken en het in zijn geheel bij elkaar zien te komen. Gebruikte meubels die zijn opgeknapt naar de eigen smaak zien we dit jaar dus heel veel terug, eveneens het gebruik van milieuvriendelijke materialen (zie het jungle en natuurthema). 

Trend 5: De accessoires

Je babykamer is natuurlijk niet af zonder wat leuke accessoires. We hadden het net al over de planten als onderdeel van de aankleding, maar dit jaar zien we bijvoorbeeld ook heel veel (rotan) spiegeltjes en houten elementen. Verder zien we goudkleurige accessoires (zoals beeldjes) ook veel terugkomen in de babykamer inrichting. Dit geeft het kamertje een rustige, doch luxe uitstraling. Het voordeel hiervan is dat je naast deze kleuren bijna iedere kleur wel kan laten terugkomen in de babykamer. Of je het geheel nu een unisex-, jongens- of meisjesachtige uitstraling wil geven: Je kan echt letterlijk alle kanten op!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *