Het perfecte kraamcadeau

Het perfecte kraamcadeau

Een nieuw levend wezentje op de wereld zetten is iets prachtigs. Het is dan ook zeker iets dat gevierd moet worden. Gezien kersverse ouders het soms al zwaar genoeg hebben (financieel, emotioneel en lichamelijk) wil je ze graag helpen om die eerste tijd zorgeloos door te komen. Natuurlijk kunnen ouders kraamzorg aanvragen voor fysieke hulp, maar een nuttig kraamcadeau kan echt dat steuntje in de rug geven en je waardering laten blijken aan de ouders.

Wat kun je beter niet geven?

Het is misschien een wat negatieve insteek, maar het is zonde als je een kraamcadeau geeft, waar de ouders uiteindelijk helemaal niks aan hebben. Het is bijvoorbeeld af te raden om -tenzij je precies weet wat de smaak en stijl van de ouders is- accessoires voor in de babykamer te kopen. Misschien vinden ze het helemaal niet mooi en zullen ze het niet gebruiken. En ook al zijn die knuffeltjes allemaal zo schattig, hebben ze er waarschijnlijk al tientallen ontvangen. Zolang ze niet van plan zijn een knuffelopvang te starten, kun je de knuffeltjes beter laten liggen.

Personaliseren werkt altijd

Een cadeautje krijgen met een persoonlijke touch is altijd een winnaar. Vooral dingen waar later naar terug gekeken kan worden zijn leuk. Denk bijvoorbeeld aan het geven van een ‘kraamvisite boek’. Deze kan aan het begin van de kraamvisites worden neergelegd, waarna iedereen die op bezoek komt een klein verhaaltje kan schrijven voor de baby. De baby kan dit dan als hij of zij ouder is teruglezen. Een anders leuk idee is het geven van ‘milestone’ kaartjes. Deze kun je kopen, of nog leuker: zelf maken. Dit zijn kaartjes waarop mijlpalen staan die een groeiende baby doormaakt. Omrollen, kruipen, het eerste woordje, de eerste stapjes, etc. Maak op de kaartjes ook ruimte waar een foto bij geplaatst kan worden. Zo krijgen de ouders een compleet overzicht met de mijlpalen waarbij een foto en datum hoort.

Grotere maten beter dan kleine
Kleding kan een baby niet genoeg hebben. Hier groeien ze de eerste maanden namelijk makkelijk uit. Hoe schattig die kleine baby pakjes en schoentjes ook zijn; hier hebben de ouders er waarschijnlijk al meer dan genoeg van. Het is beter om een maatje groter te kopen en geven, zodat de ouders ook wat hebben als hun kleintje uit de rest is gegroeid.

Voor wíe koop je het cadeau
Een goed punt om te bedenken voordat je een kraamcadeau gaat shoppen, is voor wie je het cadeau eigenlijk koopt. Is dit voor de baby, voor de moeder of voor beide ouders? Kleding en speeltjes voor het kindje kunnen de ouders ook blij maken, maar misschien is het ook wel een idee om de ouders zelf te verwennen in een mooie maar drukke periode? Maak bijvoorbeeld een coupon boekje voor een dagje wellness voor de moeder, of een paar oppas kaartjes zodat de ouders een avondje voor zichzelf hebben.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *