Do’s en don’ts kraamgeschenken

Do’s en don’ts kraamgeschenken

Er is een baby geboren en  je weet niet wat je moet geven? Hier zijn een paar do’s en don’ts voor kraamgeschenken.

Do’s

Kleding is een van de cadeaus die leuk en handig zijn om te krijgen. Denk dan bijvoorbeeld aan baby rompertjes. Hierbij is het wel handig om te letten op de smaak van de ouders. Ook kan je beter de kleinste maatjes laten hangen, een baby groeit namelijk snel.  Het is beter dat de baby heel veel kleding heeft om in te groeien dan veel kleding waar hij snel uit groeit. Veel moeders willen ook liever geen capuchons of ritsen, dit is erg lastig bij baby’s. Wil je helemaal save spelen? Koop dan een kleding bon van een leuke winkel.

Alles war hydrofiel is, is ook zeker een aanrader. Hydrofiel is letterlijk vertaald ‘watervriend’. Dit is dus alles wat water absorbeert. Hierbij kan je denken aan luiers of washandjes, maar tegenwoordig hebben ze ook steeds meer hydrofiele kussenhoezen of lakenhoezen. En zodra ze niet meer voor de baby nodig zijn kunnen ze nog gebruikt worden als poetsdoeken.

Naast cadeautjes voor de baby, moet je niet vergeten dat er ook een moeder bij is gekomen. De moeder heeft gestreste periode achter de rug en kan wel wat ontspanning gebruiken. Het is daarom ook leuk om voor de moeder een zeepje of een paar tijdschriften te kopen. Zo kan de moeder ook even ontspannen.

Boeken zijn ook altijd welkom. Vooral de boeken met bijvoorbeeld flapjes zijn erg populair voor de baby’s, ook zijn er tegenwoordig steeds meer voelboeken. Na een paar maanden zijn de baby’s hier ook helemaal weg van.

Don’ts

Opvoedingsboeken zijn geen goed idee om te geven. In deze boeken kunnen natuurlijk wel wat handige tips in staan, maar ze kunnen ook snel het verkeerder keelgat in schieten. En zeker in die ietwat emotionele achtbaan die ontzwangeren heet. In tegen stelling tot deze boeken kan je wel milestone cards geven. Hiermee kan je foto’s bewaren voor later. Bijvoorbeeld de eerste kerst van de baby.

Een knuffel is altijd lief bedoeld, maar bijna alle baby’s hechten zich aan één knuffel. Als ze er dan heel veel krijgen, zal hier niet tot zeer weinig mee gespeeld worden en deze belanden dan in een la waar niemand meer bij komt. Het is dan vaak ook handig om die ene knuffel, die de baby leuk vind, door de ouders uit te laten kiezen.

Tip

Als je nu nog niet weet wat je moet geven kan je het altijd nog aan je ouders vragen. Zij weten nog wel wat zij wel nog nodig hadden of wat zij liever niet kregen.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *