Het warm aankleden van jouw pasgeboren baby

Het warm aankleden van jouw pasgeboren baby

Het aankleden van je pasgeboren baby kan soms een heel gedoe zijn. In dit artikel leggen we je stap voor stap uit hoe je op de beste manier een nieuw geboren kind warm kunt aankleden. Verder vertellen we je welke unisex babykleding je sowieso in huis moet hebben om je baby goed warm te houden. Handig om te weten, vooral voor de komende wintermaanden!

Hoe je een rompertje gemakkelijk aantrekt

Het eerste dat je jouw baby aantrekt is een rompertje. Omdat rompertjes uit één stuk bestaan voorkomen ze een blote buik en rug, waardoor je baby niet onnodig warmte hoeft te verliezen. Welke maat je nodig hebt is simpel uit te vogelen: de babymaten zijn gelijk aan de lengte van je baby in centimeters (de maten variëren dus meestal tussen maat 45 tot en met 55).

Eerst doe je het rompertje over het babyhoofdje (tenzij je een overslagrompertje hebt, die je om je baby heen kan slaan). Je kunt het rompertje gewoon lekker ver uitstrekken. Wanneer ze nog klein zijn houden ze zich namelijk met hun handjes overal behoorlijk stevig aan vast. Daarna duw je voorzichtig de ene na de andere arm erdoorheen. Hierbij helpt het om gewoon te praten tegen je baby wanneer je dit doet. Til vervolgens de beentjes op van je baby. Trek het rompertje recht en stop het in onderaan de luier. En maak het vast met de drukknopjes aan de onderkant totdat het allemaal in de juiste plaats zit.

Hoe je je baby een sleepsuit aantrekt

Na het rompertje trek je de baby de sleepsuit (kruippakje) aan. Een aanrader is de warmteregulerende Puckababy Sleepwear sleepsuit gemaakt van Tencel, die je hier kunt vinden. Wederom kun je deze uit rekken waar het over de armpjes heen gaat. Het is prima om een beetje ferm te zijn met de baby wanneer je dit aantrekt.

Rol dan vervolgens de baby op zijn of haar zijde, en trek zo de rest van de sleepsuit aan. Duw de kleine handjes voorzichtig door de mouwen. Daarna stop je de beentjes in de sleepsuit, terwijl je praat tegen je baby.

Wanneer ze zich weer warm en aangenaam voelen neigen ze rustiger te worden en een beetje stiller, en gaan ze luisteren naar wat je zegt. De kleine wanten die in de sleepsuit zitten houden hun handjes aangenaam en warm, op momenten dat ze het een beetje koud hebben. Zo, daar zijn we dan! Helemaal aangekleed. 

Babykleding artikelen om je baby warm te houden

Naast een rompertje en een sleepsuit zijn de volgende kleding items erg handig om in huis te hebben:

  • Een klein nachtjurkje met naaisels aan de onderkant om de tenen warm te houden
  • Een klein katoenen hoedje, vooral handig om te gebruiken wanneer je naar buiten gaat
  • Kleine wantjes om de handjes buiten warm en aangenaam te houden
  • En baby vesten, bijvoorbeeld die van de HEMA

Tenslotte kun je er ook nog voor kiezen om een speciaal winterpak voor je baby aan te schaffen, wanneer het echt koud wordt in de winterperiode. Succes met het inslaan van de juiste artikelen en het oefenen met het aankleden. Hoe dan ook wensen we jou en je baby een fijne kerst en gezellige, warme winterperiode toe!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *